Over Puncher

De comedyclub van Haarlem

Missie en doelstelling

Het klinkt op het eerste gehoor wat gek dat een comedyclub een missie heeft, anders dan mensen aan het lachen te maken. Maar juist dat lachen zorgt voor verbinding tussen mensen. Juist humor zorgt ervoor dat mensen samenkomen, die elkaar normaal nooit zullen treffen.

Comedy is een toegankelijke cultuurvorm voor jong en oud. Om naar te kijken én om te doen.

Vanuit die gedachte streven wij onze doelstelling na om lokaal talent te stimuleren om met comedy aan de gang te gaan. Dit doen wij door workshops aan te bieden en ze een plek te geven in onze line-up tussen professionele comedians.

Daarnaast hebben wij als missie om de grootste, maar vooral leukste comedyclub van Nederland te worden.

Puncher is opgericht op initiatief van cabaretier en ondernemer Tommy Zwartjes. Hierbij heeft hij hulp ingeschakeld van Cristian Pielich en Reinier Meijer. Zij zijn beiden ervaren in het organiseren van comedyshows en hebben zelf ook veelvuldig op de planken gestaan. 

Tommy Zwartjes heeft na zijn studie camera & regie een propedeuse Toegepaste Psychologie behaald en is daarna theatertechniek gaan verzorgen voor camerettenwinnaar Thjum Arts. Hierdoor heeft hij veel opgestoken van de techniek, maar ook het reilen en zeilen van het theaterwezen zelf. Dit in combinatie met zijn eigen ervaring in het spelen in verschillende comedyclubs, maakt dat hij het inzicht heeft verworven om een comedyclub op te zetten waar Haarlem trots op mag zijn. 

Tommy Zwartjes, oprichter Puncher
logo-def-png-wit

Samenwerking Cafe de Lange Heer

Naar aanleiding van een krantenartikel over Puncher, nam Twan Stoelman contact op om een mogelijke samenwerking te bespreken. Op 11 oktober 2022 is de samenwerking van start gegaan. Het was een vruchtbare samenwerking, want in 2023 zijn de shows groter en beter geworden. Er is een XL versie aangekondigd, terwijl de Kick-Off Comedy shows ondertussen doorgang vinden.

De intentie van zowel De Lange Heer als Puncher zijn een langdurige samenwerking, met de hoop op zo’n groot succes dat het openen van een aparte locatie noodzakelijk is.